I dag är det Irlands nationaldag. Det är ju egentligen inget de flesta i Sverige firar men hänger en på internet så går det liksom inte att missa det. En del pubar har ändå hängt på och passar på att sälja grön öl.

På helgerna går det inga bra bussar till stan så jag gjorde en egen grön öl med en öl jag hittade på Lidl igår. Det blev ett experiment med Perlenbacher Premium Pils och lite grön karamellfärg, det blev riktigt vackert!

Första gången blandade jag direkt i flaskan. Först hällde jag ut en liten skvätt för att ge utrymme för eventuellt tryck. Sedan droppade jag i några droppar grön karamellfärg, jag är osäker på hur många droppar för jag lyckades skvätta lite men 5-6 stycken var mitt mål. Därefter satte jag tummen över hålet i flaskan och vände försiktigt upp och ner och tillbaka, lättade lite på tummen för att pysa ut trycket. Klart!

Jag gjorde några fler experiment med skräpöl som vi bryggt, sådan som antingen blivit för gammal för att vara god eller som helt misslyckats och som vi sparat lite på bara för att se om den kan åldras med värdighet. Senare experiment visade att det går utmärkt att droppa ett par droppar i botten av glaset och hälla på ölen. Det blandar sig fint. Ljus öl ger så klart klarare färg, mörk öl blir grönaktig och ganska vacker den med men inte lika fotogenisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.