Tvätta håret med öl

Jag läste någonstans att man kan du tvätta håret med öl. det finns till och med schampo som man kan köpa som är till för att tvätta håret med. Jag har googlat runt lite och har kommit fram till att jag inte ska använda så som schampo utan mer som balsam, när en tvättat håret med schampo. 

Igår gick vi igenom våra första bryggningar, har några flaskor kvar av dem. Självklart är det inte någon av dem som är särskilt bra längre för de har stått flaskade i två år, och kolsyra det på flaska så det finns en massa bottensats i. Bestämde mig för att testa en av de flaskorna.

För det första måste man se till att kolsyran försvinner ur ölen annars finns det en risk att det blir för torrt åt håret på grund av syran, kolsyran, som är i ölen. Och jag hällde upp en flaska som fick stå över natten och blir lite avslagen.

Idag tvättade jag håret med schampo som vanligt och sedan tog jag flaskan med avslagen öl och hällde i håret och masserade långsamt. Därefter skölja ur ölet med ljummet vatten.

Resultat: jag vet inte om jag märkte så stor skillnad mot att tvätta håret utan balsam egentligen. Möjligen blev det lite lättare att forma. Jag satte upp håret i en knut och fäste bara med hårnål, den satt bra väldigt länge under dagen innan den lossnade. När jag tog ut hårnålen så var håret lockigt av ha suttit i knut. Jag gjorde en miss, dock. Jag valde en av våra första öl, de hade en massa bottensats, däribland jäst. Så under dagen så luktade jag bakdeg på jäsning. Inte så fräscht och ganska obehagligt så jag tvättade håret med schampo till kvällen.

Jag ska göra om det en gång i veckan tänkte jag och förbättra tekniken. För det första ska jag hitta en öl som vi inte har bottensats i. För det andra ska jag prova att värma ölen för att få bort så mycket alkohol som möjligt. För det tredje ska jag ha i en skvätt äppelcidervinäger för att neutralisera doften av alkohol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.