Djupfrysta körsbär

Körsbärsöl

Förra året var ett gott körsbärsår. Jag plockade en hel del hos pappa och han plockade massor av vilka jag fick ytterligare bär. Det är en blandning av söta och sura bär, ingen av oss tänkte på att sortera och egentligen tror jag inte det spelar så stor roll.

För snart en vecka sedan bryggde vi en ölbas för fruktöl. Vi har tagit fram ett grundrecept som är ganska neutralt men mer maltig än humlig, humlen är fruktiga sorter lite åt citrushållet som i den mån de känns i slutresultatet förhoppningsvis lyfter bärsmakerna. Idag var det dags att ha i bären. Ölen har i stort sett jäst klart, det blev en riktig sprutt i början så det jäste klart ganska snabbt. Bären först frysta över vintern och sedan kokta lite snabbt för att avdöda jäst och bakterier på ytan innan de fick svalna och hällas i ölen. Där ska de ligga ett par dagar och dra ur saft för att ge smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.