Glitteröl

Är glitteröl nya trenden? Flera bryggerier runt om i världen har börjat pimpa ölen med ätbart glitter. Ett av bryggerierna är Bold Missy Brewery i USA. De verkar ha lyckats bra med sin marknadsföring för när jag söker på ”glitter beer” kommer de högst och många sajter refererar till dem. Ölen är redan slut hos Bold Missy men andra bryggerier som Ska Brewing, Three Weavers Brewing Company, Seabright Brewery och Minocqua Brewing, alla i USA tillverkar glitteröl. Ölen har många olika stilar: IPA, saison eller golden ale till exempel. Till skillnad bryggerier som får utstå mycket kritik för att de tillverkar rosa tjejöl så anses inte glitteröl könat, vem vill inte festa till det med lite glitter på födelsedagen eller varför inte istället för champagne till nyår!?

Hur nyttigt det är att få i sig en massa glitter kan ju diskuteras men det glitter som används är godkänt i livsmedel och så länge en håller sig till ett glas ibland ska det inte vara någon större fara. Det används ju redan som dekoration på bakverk. Ser fram emot första öl med glitter i Sverige! …eller är jag sen ute? Kommentera gärna!

Läs mer:
Bold Missy
Trapper Keeper Lemon And Pink Peppercorn Saison Saison/Farmhouse Ale 3,66p 6,8%ABV
Devils Backbone Brewing Company
Glitter Bomb Sour – Ale 3,31p 5%ABV
Fler glitteröl på Untappd:
Expatriate – Pot of Gold IPA 3,95p 6,9%ABV
Stardust IPA APA 3,83p 5,8%ABV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.