I helgen var vi till Stockholm på sportlovsresa. De båda minsta som inte är så små utan är tonåringar tog tåget tillsammans med Jonas och mig. Väl i Stockholm mötte vi upp med den äldste som åkt färja och buss från Visby. Vi började med att äta lunch på Pickwick. Helt OK mat i engelsk stil, några tog fish and chips och andra tog hamburgare. Till maten valde Jonas, jag och André varsin öl. När vi ätit klart gick vi till Östasiatiska museet och tillbringade flera timmar åt att titta på utställningarna. Mycket spännande, vi lärde oss massor av nya saker. På vägen tillbaka för att ta adjö till den äldste stannade vi till på Sci-Fi-butiken. Den är ett måste att besöka när vi är till Stockholm.

Incheckade på hotellet bestämde vi, Jonas och jag, för att ta en liten pubrunda. Den blev kortare än tänkt men mycket intressant. Vi började på Omnipollos Hatt, där finns det hur spännande öl som helst. Peachy Candy Popcorn Sour till exempel, suröl med fruset skum som till och med jag kunde ge över fyra poäng till på Untappd! Raspberry Meringue Ice Cream Pie är en av mina absoluta favoriter, godis på tapp.

När vi provat tre öl var (sex tillsammans) funderade vi på om vi skulle ta några fler öl där eller gå vidare. Det blev så att vi gick vidare, delvis för att det är bra att röra på sig och inte bli sittande för länge. Vi hamnade på Akkurat som ligger nästgårds. Där var utbudet större och något annorlunda, de har så mycket olika öl att det är svårt att få överblick. Tur att jag förberett en önskelista! Den första ölen vi beställde var slut så vi fick en Red MacGregor istället, den var vi rörande överens om att den smakade duschtvål så vi gav bort den till några som satt bredvid oss vid bordet. Stout Rullquin var en god körsbärsöl, kvällens favorit på Akkurat. En Neneh och Ebbot blev det också, inte så kul som namnet lovade. Beerblioteks Not An Udder Brown Ale och Modersmjölk var också goda och val vi var nöjda med. Provade också ett par baskiska öl från Basqueland Brewing Project som inte var så jättegoda men kul att ha provat.

Efter det kände vi att det nog fick räcka med öl för den kvällen så själva rundan blev ju inte så lång men en hel del spännande öl hann vi prova i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.