Nu börjar julölen komma in på Systembolaget. Jag har beställt till affären en gång och gjorde det igen eftersom det faktiskt är ganska behändigt och det går att få tag på öl som inte finns just där en bor. Idag kom en laddning med olika öl, inte bara julöl men det är dem jag ska fokusera på i denna miniserie av ölprovningar.

Först ut är den högt hypade Lusse Lelle från Brekeriet. Det har skrivits en hel del om den redan innan den släpptes på bolaget. Inte minst på sociala medier. Jag undrar: vem kan klandra dem? Det låter helt klart som en spännande öl! 

Jag tycker det är en spännande öl! Suröl är inte min typ av öl, särskilt när de är för beska också. Lusse Lelle är en Berliner Weisse med laktobaciller och ”Brett”. Doftar surt och saffran. Saffranssmaken är helt lagom, sådär att det går att associera till lussebullar, att det är en Weisse förstärker den effekten. Därefter kommer det syrliga, precis som söt citronsaft som inte spätts fullt ut så den kladdiga sötman hänger kvar. Samtidigt hänger Laktobacillerna och Bretten över smakspektrat som en våt filt. Jag kan inte låta bli att sippa på den, lite i taget, trots att jag inte är särskilt förtjust i surölsjästerna och smaken de bidrar till. I min värld är det trots allt ett ganska bra betyg! 🙂

Lusse Lelle

 

Läs mer:
Brekeriet : Lusse Lelle, Lusse Lelle, 14 veckor före jul
Min recension på Untappd 171102

 

Måste vara årets roligaste julöl. #sbwf2017

Ett inlägg delat av Edward Blom (@edward_blom)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.