Planterat vår alldeles egen humle

När jag fyllde år fick jag humleplantor av Jonas. Vi kollade runt en massa på svenska, engelska och tyska sidor. Det finns ju hur mycket sorter som helst som kan trivas här! Eftersom det var ”min” humle bestämde jag att vi ska börja med humle som skulle kunna ligga nära traditionell svensk humle. Det är inte så lätt att hitta svensk humle på marknaden. Det fick bli den humle som sägs passa bäst i brygder och som vi kunde köpa på handelsträdgården på andra sidan vägen: Humulus lupulus ’Nordbrau’. Nu har vi äntligen kommit till skott, fått hem den och planterat! Att hitta ett bra läge var inte så lätt heller, vi hade en massa idéer men de får åtminstone till att börja med stå vid en ställning som vi aldrig använt.
Humulus lupulus ’Nordbrau’ honplanta 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.