Provsmakar vår humle

Idag provade jag att göra te på humlekottar jag skördat vid stugan. Att göra te på humle är ett sätt att få ett hum om hur det kan bli i ölen när en sedan brygger på den. Det blir ju inte exakt eftersom det handlar om hur länge en har humlen i och vid vilka temperaturer när en brygger ölet. Det ger ändå en fingervisning om hur besk humlen är och ungefär vilka smaker den kan tillföra. Vår humle har faktiskt potential att ge helt ok öl så jag ska plocka alla kottar och ta med hem och frysa tills vi kommer igång att brygga igen senare i höst eller vinter.

Jag hade två kottar i en kopp vatten. Jag vet inte om jag inbillade mig men jag blev väldigt trött! Fick lov att gå och lägga mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.