Pokémon eller Untappd?

Jag hittade en rolig jämförelse mellan Pokémon och Untappd. Artikeln är från augusti förra året, när Pokémon Go var ganska nytt. Den är roligt skriven, typ ”jaja du suckar säkert över Pokémon Go men eftersom du läser sidan på Craft Beer & Brewing Magazine känner du säkert till Untappd-appen”.

Sedan följer en beskrivning av Pokémon Go appen, hur man laddar ner den, går ut och går för att samla Pokémon och blir kung i spelet. Eller känslan av att var kung i alla fall. ”Levla upp, tjäna Pokémon-berömmelse och bli herre över alla Pokémon. Se bara på dina vänners inlägg på sociala medier. De har bara trista Pokémon, sådana som är jättelätta att hitta medan du vandrade genom den boaormsangripna djungeln för att få din senaste, superstarka, coola. Amatörer.”

[singlepic id=117 w= h= float=center]

Barnsligt, eller hur? Sedan går författaren över till Untappd. Ladda ner appen, skapa ett konto, koppla det till Facebook och kyss din integritet adjö (precis som när du laddar ner Pokémon Go). Ta en öl eftersom du förtjänar det, imponera på dina kompisar genom att gå in på Untappd och tala om vad du tyckte om den. Rätt vad det är har du förtjänat en medalj, levla upp samla alla. ”Och bara titta på dina vänners sidor, de har, vaddå? Typ fem märken, alla för sketna bonn-öl, medan du har mycket eftertraktade märken som gör dig till en prins (ett ESS).”

Båda apparna har sociala delar, en samarbetar och tävlar mot varann, vill en så går det att dela med vänner på sociala medier. Det går till och med att skryta genom att lägga upp bilder där man fångar Pokémon eller dricker öl, lite extra statuspoäng får man ju så klart om man fångar någon kändis eller unik plats på bild även om det inte går att levla upp på den meriten. Apparna är verkligen inte så olika, man samlar på sig Pokémon eller öl, tar bilder, samlar medaljer, levlar upp, delar med sig med sina vänner. Ena tar soffpotatisen ur dig (Pokémon Go) den andra kanske kräver lite mer stillasittande (Untappd)för att inte skvalpa för mycket men varför inte kombinera de båda i lite lagom mängd?

Källa:
Beer & Brew Magazine Pokémon Go vs Untappd läst 2017-03-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.