Jonas öl klar för flaska

Bottensats och ring från jäsningen
Bottensats och ring från jäsningen, Vi har hittills inte fått särskilt mycket bottensats efter våra jäsningar.

Nu har vi fått ihop tillräckligt med flaskor för att hälla upp ölen bryggd efter Jonas eget recept.

Denna gång tänkte vi prova att sätta till sockerlag innan flaskning. De små sockerbitarna, carbonation drops, som man kan köpa har ett ganska högt styckepris. Att lösa upp motsvarande mängd strösocker i lite vatten gör jättestor skillnad på priset. På ytan av ölen var lite vita prickar, inte så mycket, antar att det är jäst eller jästrester. Vi satte till lite gelatin för att försöka fånga upp grumlet som blev vid omrörningen när vi hade i sockerlagen. Det blev väldigt grumligt i ölen, smakade lite jäst om smakprovet.

Provglas från Jonas recept
Lite jäst ovanpå ölen när den jäst klart, blev lite grumligt efter tillsats av sockerlag. Provade därför att ha i lite gelatin. Hällde i ett glas för att se vad som händer.

För att ha lite koll hällde vi lite i ett glas för att se vad som händer närmaste tiden, det kan vara svårt att se genom glasflaskan som är mörk. Bilden visar hur det såg ut när det fått stå en kvart eller så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.