Coppersmith, första provsmakning efter buteljering

Jonas fyllde vår Coppersmith på flaska i torsdags, idag ville han provsmaka. Det var spännande att se vad som hunnit hända på tre dagar. Det pyste allt när han öppnade kapsylen. Doften var sur, som suröl. Tydlig vetesmak, fruktig, frisk, syrlig och inte alls surölsaktig. Vi var båda överens om att det inte var någor fel på smaken.

Jonas googlade runt lite och vi tror han hittade förklaringen: om man bakar mycket kan jässvampar från bakningen finnas kvar i luften och tas upp av ölen och ge en sur doft utan att nödvändigtvis påverka smaken! 😮 Så frågan är hur känsligt det är, hur länge kan jästsvamparna hänga kvar i luften och påverka ölen? Kan de påverka smaken negativt? Ska man inte baka om man vill brygga öl?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.