Kategorier
Craft beer Hembryggeri Veteöl

Provsmakar Gröna Kulan

Bryggeri: Egen hembrygd Gröna Kulan 161211
Typ: Veteöl (Weißbier)
Land: Fellingsbro, Sverige
Volymprocent: ca 5,2%
Format: Flaska
Intogs: 26 dec 2016 i Fellingsbro

Betyg: 😐 🙂

Kommentar
Vi är inte helt ense om hur god denna är. Jonas tycker den är ganska god, jag känner någon bismak som jag inte är säker på om jag gillar eller om det kanske till och med är något fel på brygden. Något sötsurt. Kanske är det syrligheten som stör mig. Jag är inte känd för att uppskatta suröl.

MaltMagnus beskriver ölen så här på beställningssidan: ”Vetet ger en mild frisk ton medans humlen bidrar med en låg humlebeska men med smaker från den nyzeeländsk humlen som en liten extra krydda till ölen. Jästen ger ölet en estrig karaktär med typiska banan toner.”

Jag ska försöka prova igen och tänka på bananestrar så kanske det känns bättre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.