Mäter sockermängdJonas ville brygga tillsammans med sina föräldrar och äldste sonen, det gick väl sådär. Bryggningen gick bra men arbetet är så utdraget med mycket väntan. Sonen tröttnade ganska fort. Vi valde ett recept från MaltMagnus som bygger på Coppersmith´s White IPA. Vi tänkte att det kunde vara spännande att testa tillsammans med originalet fast när jag kollade mot Systembolaget tror jMäter sockermängdag inte att det finns där. Gissar att bryggerierna delar med sig av recept de inte tjänar pengar på… Det kan jag förstå men det hade ju varit kul att jämföra, se hur nära men kan komma som amatör!

Nåja, ännu en veteöl. Denna gång med rekordmånga olika humlepåsar. Spännande!

Häromdagen var Jonas inne på apoteket och handlade Jodopax, så nu kan vi se om det finns någon stärkelse kvar som inte omvandlats till socker. Från början är vätskan brun-blå men ju mer socker, desto klarare vätska.

Lakning
Lakar ur så mycket socker som möjligt genom att hälla 80 grader varmt vatten över.
Silar vörten innan jäsning
Silar vörten innan jäsning så att det följer med så lite rester som möjligt från koket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.