Litet lager

Nu börjar hyllorna fyllas, nästan 60 liter öl har vi bryggt under december. Det finns ingen chans att vi ska klara att dricka upp allt, vi får ge bort en hel del för att inte säga massor. En vecka när vi dricker mycket öl hemma blir det kanske en liter var så vi har redan bryggt för ett halvår.

Jag har gjort etiketter till alla sorter vi gjort. När vi buteljerade de sista brygderna passade vi på att smaksätta en del av varje sort: julkryddning, saffran eller lakrits. Saffran känns spännande, jag tror att veteölen kan husera saffranssmak, som en lussekatt. Lakrits är jag lite tveksam till men det ska bli roligt att se om det märks i ölen och på vilket sätt.

Vi har läst på lite och det är inte så lätt att smaksätta öl. Ibland behöver smaken i tidigt, ibland sent. Hur man sätter till spelar också roll. Jag har gjort essenser i vodka, då borde de smakämnen som frigörs i alkoholen kunna följa med i ölen utan att ändras för mycket i sig själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.